Planlægning af mad

By | 7. december 2016

Der er selvfølgelig altid nogle nye ting, man skal vænne sig til, når man får en ny partner, og det har der også været her i mit ægteskab nummer to, men det har nu ikke været de helt store hurdler, nogen af os har skullet overvinde.

Jeg mødte Berit et halvt års tid efter at være blevet skilt fra min første kone, og Berit og jeg blev meget hurtigt klar over, at vi passede godt sammen og helt sikkert også ville leve vores liv sammen. Vi var på en måde i samme båd, forstået på den måde, at vi begge havde et ægteskab bag os og begge har et par børn, som nu alle fire er i vores familie.

Planlægning af menuen

En af de store forskelle på Berit og mig er hendes ønske om at planlægge dagligdagen så grundigt som muligt. I starten var jeg noget tvivlende overfor hendes tendens til at lægge planer hele tiden, men i hvert fald på et område er jeg kommet til at nyde den tendens. Det er nemlig sådan, at vi nu lægger en madplan for den kommende uge i løbet af weekenden, så vi kan få købt ind, inden ugen starter. Vi har enorm hjælp med de madplaner her: https://mambeno.dk/

Den slags gjorde vi aldrig i mit første ægteskab, hvor vi normalt besluttede næste dags menu aftenen før, så vi kunne få taget noget ud af fryseren. Men Berit har haft andre vaner, som hun vist egentlig lærte af sin første mand, men hun fandt hurtigt ud af, at der kan spares masser af tid ved at lave en madplan i en børnefamilie.

Og den vane må jeg erkende, at vi nyder godt af i dag, hvor vi tilsammen har fire hjemmeboende børn, for det sparer især tid med hensyn til indkøb. Vi kan også mærke på børnene, at de er godt tilfredse med altid at vide, hvad vi skal have at spise de kommende dage, og rent sundhedsmæssigt har jeg også en opfattelse af, at det er gavnligt med madplaner til børn, så man kan sikre sig, at de får en varieret kost. Og ved at planlægge aftensmaden i god tid, er det også nemmere at tage hensyn til os voksne, der jo står for madlavningen, for så ved man nogenlunde, hvor lang tid der skal afsættes til madlavningen.

Gode ting i gode madkasser

I vores madplaner tager vi også hensyn til, hvad børnene skal have med i deres madkasser i skole dagen efter. Vi vil jo gerne have, at de lever sundt, så når vi en aften får et eller andet med grøntsager til, sørger vi altid for at lave rigeligt af grøntsagerne, så der er noget til børnenes medbragte frokost næste dage.

Alle de fire børn er heldigvis ret glade for grøntsager og salat, så det er reelt temmelig nemt for os at lave en tilpas sund madkasse til børn, når vi efter aftensmaden står og smører mad til deres frokost dagen efter. En meget populær ingrediens er agurker, så vi har altid friske agurker i køleskabet, ligesom børnene hver dag også får et stykke frugt med i madkassen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *