Piger kan også gå til dykning

By | 2. januar 2015

For en god måneds tid siden fandt jeg i stakken af reklamer i min postkasse en tryksag fra den lokale aftenskole. Sådan en udsender de hvert år op til aftenskolesæsonen om vinteren, og tidligere har jeg nok bare smidt den ud uden at kigge nærmere i den.

Men i år er min situation anderledes, fordi min tidligere kæreste, som jeg har boet sammen med i godt fem år, og jeg er blevet enige om at afslutte forholdet, så jeg nu er single igen. Det betyder også, at jeg uden videre kan disponere over min tid, så jeg ville da ikke udelukke, at et eller andet aftenskolekursus kunne være interessant for mig.

Så jeg satte mig med det lille blad for at skimme det igennem. Der var de helt sædvanlige kurser i blandt andet sprog, men på en side blev der beskrevet et dykkerkursus for begyndere, og jeg var på nippet til bare at bladre videre, for dykning er jo noget for mænd. Men så fik jeg øje på, at der med fremhævet skrift stod, at kurset bestemt også henvender sig til kvinder.

Da jeg tidligere har været ivrigt svømmer har alle former for sport i vandet selvfølgelig stadig min interesse, så jeg læste grundigt hele beskrivelsen af kurset igennem. Det blev understreget, at deltagelse i kurser ikke krævede nogen forudsætninger, og lån eller leje af det nødvendige dykkerudstyr var inkluderet i prisen for kurset. Man kan jo i øvrigt købe billigt udstyr til dykkere online.

Det endte med, at jeg valgte at tilmelde mig det kursus, for jeg syntes, det lød rigtig spændende, at kurset til næste forår også omfatter nogle ture ud til en sø her i nærheden, hvor kursusdeltagerne så skal prøve at dykke iført en våddragt. Jeg har selv købt en våddragt billigt her: http://shop-diving2000.dk/category/dragter-32/

Nu er jeg startet på kurset, hvor vi mødes i den svømmehal, som jeg kender lige så godt som min egen bukselomme fra de mange år, hvor jeg dyrkede svømning. Det er et rigtig godt hold, der er blevet samlet til det kursus, for alle er tilsyneladende meget seriøst interesserede i at lære noget om dykning, og så har vi det heldigvis også meget hyggeligt med hinanden.

Vores underviser har fortalt en hel del om sin egen karriere, der startede med, at han dykkede lidt på skrømt i sin fritid, men det greb efterhånden om sig, og nu har han uddannet sig som erhvervsdykker og arbejder som sådan.

Han er en rigtig god fortæller, og han har fortalt en hel del om, hvordan han stadig ofte tager på uv jagt i netop den sø, vi skal ud at dykke i til foråret. Han tager også fra tid til anden ud at dykke i havet, men derude handler det først og fremmest om at finde gamle skibsvrag for så at dykke ned til dem og undersøge dem nærmere.

Han lægger ikke skjul på, at han bedst kan lide undervandsjagten i den hjemlige sø eller i havet, for han synes, at det giver en speciel tilfredsstillelse, når man har ramt en fisk med sin harpun, og så får man jo også noget med hjem til aftensmad. Man kan købe harpuner til uv-jagt helt lovligt her: http://shop-diving2000.dk/category/harpuner-95/

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *