Diarre hos heste

By | 8. januar 2015

Heste kan sagtens få diarré, og det kan være en overordentlig alvorlig ting, der i værste fald kan medføre døden for din hest. Det er derfor meget vigtigt at behandle og forebygge. Lad os lige starte med at se på en af de mest almindelige årsager til diarré hos heste – som du i øvrigt også kan læse om her: http://www.daminoshop.com/page/diarre-hos-heste-42/

Eller rettere: Lad os starte med at se på, hvad det egentlig er:

Diarre er en lidelse hos hesten, hvor der udvikles en vandig eller tynd afføring. Årsagerne hertil er mange, men fælles for alle er at tarmslimhinden påvirkes eller ødelægges, og den naturlige tarmflora slås i stykker eller ændres. Dette bevirker at forgæringen af foderet i tarmen bliver dårlig, og optagelsen af næringsstoffer fra tarm til blodbane nedsættes. Vand afgives fra kroppen ind i tarmen og vandoptagelsen fra tarm til kroppen forstyrres således at afføringen bliver tynd og vandig. På grund af væsketabet fra tarmen ved en diarretilstand, skal den altid tages meget alvorligt og kræver behandling. Enhver diarretilstand hos en hest må anses for at kunne udvikle sig potentielt livstruende.

Hvad kan fremkalde diarré hos heste?

En af de hyppigste årsager er ophobning af sand i tarmene. Hesten får sandet ind via græsning, og da det er tungere end foderet og ikke kan fordøjes, bliver det liggende i tarmsystemet, hvor det kan give både kolik og diarré. Der er ikke så meget, du kan gøre for at undgå, at din hest får sand i systemet så at sige, men du kan modvirke de negative effekter af det ved at give hesten loppefrøskaller!

Loppefrøskallerne bliver til en ret tyk gele i hestens tarme, og den gele optager sandet, der så ryger med ud, når hesten går på potten 🙂 Det er en meget effektiv metode til at sikre dig mod problemer med hestens fordøjelse, modvirke kolik og diarré. Vær opmærksom på, at din hest vil få behov for at drikke mere end normalt, når du giver loppefrøskaller, så sørg for, at der er rigeligt med vand til rådighed 24/7.

Tag et kig på de mange gode og helsebringende produkter til heste, som du finder hos Daminoshop – der kan du finde alt inkl. loppefrøskaller.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *