Penge i webshopsystemer

By | 1. februar 2015

En af mine gode venner er edb-programmør og har sit eget lille firma med tre ansatte foruden sig selv. Her forleden dag fortalte han mig om et stort projekt, han har planer om at gå i gang med. Det handler om handel på internettet, som han er overbevist om vil blive ved med at vokse i omfang.

Hans ide er, at vi i fremtiden vil se meget mere handel med dagligvarer, og så vil der være behov for en langt højere grad af automatisering, end vi kender til i dag. Som det er i dag, fortalte han, så har enhver webshop naturligvis computerprogrammer, der klarer en stor del af arbejdet og dermed sparer på arbejdskraft.

Vi oplever det jo alle sammen, når vi køber noget i en netbutik. Uanset hvornår på døgnet, vi gør det, så får man lynhurtigt en mail med bekræftelse på, at butikken har modtaget ordren, men efterfølgende skal de varer, kunden har købt, jo findes frem fra lageret og pakkes til forsendelse, og det kræver naturligvis en menneskelig indsats.

Og det her, jeg forestiller mig, at jeg kan strikke en web shop løsning sammen, så også pakningen af varer kan automatiseres, fortsatte min ven. Vi kender jo til, at der på store centrallagre, for eksempel for de store supermarkedskæder, er en høj grad af automatik, når varer skal findes frem og fragtes til de enkelte butikker. Det arbejde udføres for en stor dels vedkommende af robotter, der styres af et edb-program.

Min ide er så, at man kan koble de forskellige edb-programmer sammen, så det i overført betydning bliver sådan, at det er den enkelte kundes ordre til netbutikken, der selv sætter robotterne i gang med at pakke varerne, så de er klar til forsendelse.

Jeg forestiller mig, at handel i en så automatiseret webshop kan gennemføres med meget mindre arbejdskraft, end der kræves i dag, og så vil det for alvor være relevant med indkøb af dagligvarer via nettet.

Selvfølgelig kan jeg ikke færdiggøre sådan en software-pakke, for den skal jo strikkes sammen til den enkelte webshop, så der tages højde for de forskellige varegrupper og enkelte varer, men jeg er ikke i tvivl om, at det kan lade sig gøre, fortalte han og afslørede også, at han for længe siden rent faktisk er gået i gang med det forberedende arbejde.

Selv må jeg da indrømme, at jeg godt kan se fidusen i hans planer, for hvis det for alvor breder sig med at indkøbe almindelig dagligvarer på nettet, så vil de butikker naturligvis få behov for en
E-handelsløsning, der spare mest muligt på arbejdskraften.

I mine øjne vil det jo være lidt den samme udvikling, som er sket med de fysiske butikker. For en del årtier siden, blev man jo ekspederet ved en disk, når man var ude at købe ind. Det er jo fortid nu, hvor man selv må finde varerne frem fra hylderne i supermarkedet, og ret beset er det jo bare en lignende udvikling, min gode ven vil skabe mulighed for med sine planer.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *