Inspiration til køb af kontormøbler

By | 27. februar 2020

Møbler har forskellige funktioner. Vi sidder i eller på stole og sofaer, vi sidder ved borde og vi bruger andre møbler – som for eksempel reoler og skabe – til en række meget forskellige ting. Samtidig kan møblerne ofte kategoriseres og deles yderligere op. Eksempelvis kan stole deles op i lænestole, spisestole osv.

Møbler kan opdeles i mange kategorier. Det kunne være havemøbler, stuemøbler eller kontormøbler. Kontormøblerne skiller sig ud, idet de oftest benyttes til arbejdsrelaterede situationer.

Vælg en god ergonomisk kontorstol

At indrette sit kontor med gode kvalitetsmøbler er ikke altid en nem opgave. Der er også ergonomiske aspekter at tage højde for. Har du tendens til rygsmerter, skal du bruge en kontorstol, der støtter ryg og lænd, og som samtidig er behagelig at sidde i. Både i kortere og længere tid ad gangen. Du skal kunne skifte problemfrit fra bevægelse til balance i din kontorstol.

Udover kontorstolen skal du selvfølgelig også have et godt skrivebord. Flere og flere sværger i dén forbindelse til hæve-/sænkeborde, som inden for et vist interval har flydende arbejdshøjde. Det betyder, bordet kan indstilles, til præcis den højde du ønsker. Og måske endnu mere vigtigt: du kan arbejde både siddende og stående ved dit skrivebord.

6 hurtige tips: Få en god arbejdsposition

Ved at stå op og arbejde i løbet af dagen kan kontorarbejdere arbejde effektivt og samtidig holde kroppen lidt i bevægelse. Din krop er ikke beregnet til stillesiddende arbejde 8 timer om dagen. Vi giver dig her en række tips og tricks til at give din krop en bedre holdning i forbindelse med dit arbejde.

  • Hold ryggen rank
  • Fordel lige vægt på begge ben
  • Vær opmærksom på dine skuldre – slap af i dem, så du ikke spænder
  • Lad dine underarme hvile på bordpladen
  • Tastatur og mus skal holdes forholdsvis tæt på din krop – du skal ikke anstrenge dig ved brug
  • Overstræk ikke dine knæ

Et kontor er mere end stol og bord

Det er formentlig heller ikke til at komme udenom kontorreoler. Eller bare en enkelt kontorreol. At have et møbel som du kan opbevare dokumenter, bøger, ringbind og andre af den slags ting i, er næsten uundværligt.

Overvej også om ikke du bør have et underlag under din stol. Det er især smart, hvis du har trægulv. Med et – typisk plast – underlag mellem stol og gulv mindsker du chancen for mærker i gulvet. Disse mærker er umulige at få væk, med mindre du sliber gulvet af.

Nu har du inspiration til, hvad du skal huske, når du skal købe møbler til dit kontor. Du vil formentlig have nogle helt specifikke krav til møblerne i dit kontor. Disse kan du kun selv arbejde videre med og ud fra, og det er derfor altid vigtigt, at du vælger kontormøbler ud fra, hvad der passer dig. Både i forhold til ergonomien, din personlige smag og ikke mindst økonomien.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *