Jensen’s gi’r godt humør

By | 24. marts 2020

Vores to drenge, Ole og Uffe, der nu er 12 og 14 år, overraskede os faktisk lidt for fire-fem år siden, da vi kom til at snakke om, hvad der er de største oplevelser, når vi hver sommer tager på charterferie et eller andet sted i Sydeuropa. Selvfølgelig nævnte de stranden, havet og hotellets swimmingpool som noget af det, de hvert år glædede sig mest til, men de nævnte også det, at så skal vi hver aften spise på restaurant som en af de store oplevelser.

Højt humør

Min kone og jeg snakkede efterfølgende om, at vi uden at tænke over også begge to havde oplevet, at drengene var i usædvanligt højt humør hver dag først på aftenen, når spisetiden nærmede sig, og de havde også altid et forslag til, hvilken restaurant vi nu skulle vælge den dag.

Det var helt sikkert den viden om, at drengene holdt meget af at spise ude, der fik os til at indføre en lille tradition i familien, nemlig at vi skulle gå ud at spise på drengenes fødselsdage, som heldigvis falder med næsten præcist et halvt års mellemrum.

Og drengene glæder sig til de restaurationsbesøg på deres fødselsdage. Vi vælger altid en god familierestaurant til formålet, og de første år, da drengene endnu ikke var så store, blev de altid glade for den ballon og et flag på bordet, som helt sikkert kom, når personalet blev opmærksomme på, at vi var ude at fejre en fødselsdag.

Brækket knogle

Men her i år, da Uffe fyldte 14 år, løb vi ind i et problem, for han havde få dage forinden brækket en knogle i fodroden, da han var røget ind i en hård tackling i en fodboldkamp. Han fik benet i gips og var mildt sagt ikke særlig mobil. Ikke lige det, han havde drømt om.

Min kone nævnte så, at vi måtte finde på en anden løsning end at gå ud at spise, og hun havde også fået en ide. Sidste år, da vi besøgte vores venner, Kim og Marianne, havde de valgt at købe noget mad fra en restaurant med takeaway i Fredericia, og det havde bestemt været vellykket, fordi vi kunne sidde i hjemlige omgivelser og hygge os med den gode mad, som Marianne altså var sluppet for at skulle stå og tilberede.

Kim havde været inde i byen og hente den forudbestilte mad på en god bøfrestaurant – dem her, og vi var enige om, det var sjældent, vi havde fået så mør en bøf, ligesom tilbehøret også var af meget høj kvalitet.

Så vi må kunne finde en takeaway i Svendborg, hvor vi kan køre ind og hente noget lækker mad til Uffes fødselsdag, foreslog min kone, og det var jeg bestemt enig i. Vi borg nogle få kilometer udenfor Svendborg, så der ville ikke være problemer med, at maden kunne holde sig varm på hjemturen.

Det var der heller ikke, og selv om det for drengene var en lidt barberet oplevelse, var de alligevel glade for den løsning. Maden var bestemt også meget lækker, og både drengene og vi spiste med god appetit.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.