Hjælp med PC ting

By | 18. december 2013

Min farbror, som bor her i nærheden, er en rigtig hyggelig gammel mand, som jeg tit besøger for at give ham en hjælpende hånd med noget praktisk. For eksempel går jeg tit ud for at købe ind sammen med ham. Han kan ganske vist godt klare sig selv, men han nyder at have mig med i supermarkedet, for så kan jeg give ham nogle ideer til menuen for de kommende dages aftensmad.

For nogen tid siden sagde han pludselig til mig, at han faktisk gerne ville købe sig en computer, for han mente bestemt godt, at han kunne have glæde af sådan en. Det viste sig, at han rent faktisk ville høre mig, om jeg kunne overtale min mand til at købe sådan en til ham. Og så blev jeg stædig, for min farbror skulle nu ikke tro, at jeg som kvinde ikke er i stand til at købe en computer til ham.

Dagen efter gik jeg i byens eneste specialforretning med computere og tilbehør, og jeg var ikke i tvivl om, at min farbror skulle have en bærbar computer, så han kunne sidde forskellige steder i sin lejlighed med den. Jeg ville nemlig også sørge for en router, så han kunne få trådløst netværk, ligesom vi har derhjemme.

Det var også fint, men farbrors syn er ikke helt, hvad det har været, så efter nogle dage måtte jeg tilbage til forretningen for at høre, om man kunne få en større skærm til den bærbare. Et ekstra display til bærbar, sagde ekspedienten, det er ikke noget problem, dem har vi i mange forskellige størrelser.

Så jeg købte en 21 tommer skærm, som bare kan forbindes til den bærbare via et USB-stik, og det viste sig at være det helt rigtige til min farbror, som var lykkelig over, at han nu uden at knibe øjnene sammen kun læse alt på skærmen.

Jeg glædede mig i mit stille sind over, at man i dag kan få alskens reservedele til computer på nettet, så tilværelsen bliver lettere også for de svagsynede. Selvfølgelig burde jeg i første omgang have tænkt på farbrors svage syn og måske i stedet have købt en stationær computer med en stor skærm, men omvendt har jeg allerede konstateret, at farbror nyder meget at kunne flytte rundt på computere og for eksempel også bruge den ude på den lille altan, hvor han tit sidder om sommeren.

Farbror er nogle gange løbet ind i et lille problem, nemlig at han glemmer at sætte computeren til opladning, inden han går i seng. Derfor har jeg nu igen været i forretningen for at købe et ekstra batteri til bærbar, så farbror ikke skal undvære sin computer i et par timer, mens den lader op.

Jeg har vist ham, hvordan han nemt kan skifte batteri på computeren, og det volder ham slet ikke problemer. Og det var faktisk ikke specielt dyrt, for forretningen havde et temmelig stort udvalg af batterier til bærbare computere i forskellige prisklasser, og jeg valgte et af de billigste til min farbror. Hvor er jeg bare glad for Notebookonline.dk!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *