Hjælp fra forløb

By | 7. september 2021

Der er nogle gange, hvor man bare har brug for faste rammer og en daglig rutine. Sådan har jeg det i hvert fald. Struktur i min hverdag giver mig ro. Jeg ved, hvad jeg skal, og hvornår. Det lyder måske, som om at jeg er en robot. Det kan jeg forsikre dig, for at jeg ikke er. Og jeg fandt ud af, at jeg ikke er en robot, da jeg for nogle år siden ikke havde struktur på min hverdag. Mit job tillod mig at flekse og arbejde hjemmefra. Jeg kunne gøre, hvad der passede mig.

Mangel på struktur

Og den mangel på struktur førte faktisk til, at jeg blev stresset. Ikke på grund af et traume som sådan. Fordi den eneste struktur, jeg havde at holde mig til, var deadlines. Opgaverne skulle afleveres til tiden. Resten var så op til mig. Det betød, at mit hverdagsliv flød, og jeg mistede ligesom kontrollen over tingene. Heldigvis var der et fornuftigt menneske i mit liv, som hjalp mig til at komme i et stresscoaching forløb. Til at begynde med var det modbydeligt for mig. Jeg fik jo faste tidspunkter, hvor jeg skulle tale med min coach.

Overholde tider

Det der med at skulle møde til tiden – enten i fysisk form på hans klinik eller via telefon og skype var slet ikke noget, jeg var vant til. Men ganske langsomt fik samtalerne mig til at se positivt på at vide, at der er nogle ting, jeg skal gøre på bestemte tidspunkter. Efterhånden som jeg lærte – stille og roligt – at give mig selv nogle regler, at leve efter – og at overholde de regler – fik jeg det meget bedre. I dag kan jeg sige, at jeg lever et stressfrit liv. Jeg står op hver morgen. Klæder mig på og går dagen i møde, sådan som jeg har planlagt den. Det fungerer. Også selv om jeg godt kan finde på at bryde en regel her og der.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *