Gratis server software

By | 19. september 2013

Da Linux for efterhånden ca. 20 år siden så dagens lys, var der næppe ret mange, som kunne forudse den kæmpe indflydelse dette gratis operativsystem ville få i dag. Men ikke desto mindre anvendes Linux i dag i alt fra små dedikerede enheder, til netværksharddiske, firewalls og en lang række forskellige server systemer.

Blandt andet er Linux ofte anvendt hos webhosting firmaer som platform for deres webservere. Dette skyldes for en stor dels vedkommende også den yderst populære – og ligeledes gratis – webserver software Apache, som sammen med Linux danner et rigtig stærkt grundlag for en god og stabil webserver.

Også udenfor hosting branchen er der skudt mange firmaer op, som enten helt eller delvis ernærer sig ved at levere løsninger baseret på Linux systemer. Og det ser ikke ud til, at det er et markedsområde, som sådan lige forsvinder foreløbig. Linux har for alvor bidt sig fast. Og de helt store grunde til dette er naturligvis prisen og så det faktum, at systemer baseret på Linux ikke stiller de store krav til den underliggende hardware og samtidig er meget driftsstabile. Med disse tydelige fordel bliver Linux baseret udstyr meget spiseligt for både private og virksomheder at anvende.

Arbejdet med det grundlæggende Linux system blev i sin tid påbegyndt af finnen Linus Torvalds. Og ret hurtigt sluttede en hel hær af frivillige udviklere sig til projektet, som nok må betegnes som en af vor tids største succeser for open og free software. Men selv om selve softwaren er gratis er det altså muligt for virksomheder at tjene penge på det enten ved videreudvikling, ved support og opsætning eller ved at anvende det i proprietære special systemer.

Hos firmaet Systemservice har man specialiseret sig i installation og vedligeholdelse af Linux servere baseret på SME server softwaren fra contribs.org. Denne software samler en lang række funktioner rettet mod mindre om mellemstore virksomheder i en pakke. Og med et integreret og lettilgængeligt webbaseret administrationssystem har denne server pakke været en stor succes i en lang årrække.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *