Far fik akupunkturbehandling

By | 28. september 2014

Min far har rundet de 85 år, og det seneste års tid har han boet på et ældrecenter her i byen, fordi helbredet efterhånden blev for dårligt til, at han kunne klare sig selv i den lille lejlighed, som han i sin tid valgte at beholde, da min mor døde for otte år siden.

Noget af det, der helbredsmæssigt har drillet min far mest, er ryggen, som nok må betegnes som stort set nedslidt efter mange års hårdt, fysisk arbejde. Han har flere gange haft besøg af sin praktiserende læge, når smerterne i ryggen har været værst, og han er også blevet røntgenfotograferet på sygehuset, men den etablerede lægevidenskab kan ikke gøre noget for hans smertende ryg.

Men en dag for noget tid siden fortalte en af mine veninder, at hendes mand var blevet behandlet med akupunktur, fordi han i lang tid havde haft meget generende smerter i nakken efter et færdselsuheld, hvor han var blevet påkørt bagfra med temmelig stor kraft. Han havde ikke lidt synlige skader ved uheldet, selv om det var så kraftigt, at deres bil var blevet totalskadet.

Min venindes mand havde flere gange søgt læge, men intet havde hjulpet på hans smerter i nakken. En dag så han en annonce fra en privat lægeklinik, der annoncerede med en række forskellige behandlinger med akupunktur – blandt andet behandling af piskesmæld. Han havde så opsøgt klinikken og fået nogle behandlinger, og de havde helt fjernet hans smerter i nakken.

Min venindes beretning fik mig til at spekulere på, om min gamle far måske også kunne have glæde af behandling med akupunktur, så jeg fandt frem til den pågældende klinik og ringede til den for at høre, om der var en mulighed for at hjælpe min far, og det mente den læge, jeg talte med, at der bestemt var.

Så jeg bestilte en tid til min far, der blev noget betænkelig, da jeg fortalte ham det. Sådan noget hokuspokus som akupunktur havde han nu aldrig regnet med, at han skulle blive udsat for, men jeg holdt fast og fortalte ham, der var en god chance for, at han kunne blive smertefri ved en behandling af rygsmerter med akupunktur.

Nu skal han i gang med en god og effektiv slankekur – og den kender vi allerede.

Jeg kan endnu huske den dag, jeg kørte min far til den første konsultation på klinikken. Vi var lidt i god tid og måtte sidde i venteværelset et stykke tid, hvor der også sad andre patienter og ventede på at blive behandlet.

Et par stykker af de andre ventende var et par ganske unge piger, og på et tidspunkt bemærkede min far, at det da var synd, at sådan nogle unge piger havde problemer med ryggen. Så jeg fortalte ham, at man også behandler andre lidelser med akupunktur, og jeg havde læst i en lille folder, der lå på bordet, at klinikken også tilbød behandling mod menstruationssmerter, så det kunne jo meget vel være sådan noget, de unge piger var her for.

Heldigvis hjalp allerede den første behandling min far meget, og nu skal han have yderligere to behandlinger, er det aftalt.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *