Damask er in

By | 23. maj 2015

Min veninde, Jane, var helt høj, da jeg besøgte hende i går eftermiddags. Hun havde lige været på brandudsalg, og hun havde købt ind med arme og ben, for der var tale om virkeligt store prisnedsættelser på alle varerne i forretningen. Der havde nemlig været brand i nabo-forretningen, og der var kommer en masse røg ind i den pågældende butik, så alle hvidevarerne (altså ikke de hårde af slagsen) lugtede af røg, men ellers ikke havde taget skade.

Jane viste mig to meget flotte damaskduge, som var store nok til et bord til 12 personer. Jeg kunne tydeligt mærke lugten af røg fra dugene, men udseendet var der bestemt ikke noget i vejen med. Den ene var i en dybblå farve, mens den anden var i en meget lys, grå kulør.

Jane nævnte, at nu måtte hun i gang med at vaske, så røglugten kunne komme væk. Det mest besværlige ved den proces er selvfølgelig at stryge dugene bagefter, så hun flirtede lidt med muligheden af at sende dem på vaskeri, hvis det ikke blev alt for dyrt. Hun havde kun givet 50 kroner pr. styk, og jeg mener, at sådan nogle duge i den størrelse normalt vil koste mindst 500 kroner.

Jane havde også købt fire store badehåndklæder, som hun ligesom dugene havde fået til en mere end gunstig pris. De lugtede også af røg, men en god kogevask skal nu nok få den lugt fjernet, regner jeg med.

Og så hentede hun sit næste kup, som hun faktisk allerede havde lagt ud i bryggerset for at lægge det i vaskemaskinen. Hun havde købt fire sæt sengetøj i en meget lækker kvalitet og et flot design. Heldigvis havde butikken også sæt med dynebetræk til en lang dyne på 220 cm, for Janes mand er en længere historie, så han har en dyne i den længde.

Hun havde givet 25 kr. pr. sæt, så det må jeg sige ligner en ren foræring, for lige netop sengetøjet lugtede faktisk næsten ikke af røg, fordi de havde været pakket ind i plastik. Det samme var ikke helt tilfældet med de fire lagner, Jane også havde købt til næsten ingen penge. De havde været pakket ind i cellofan, fortalte hun, og det havde åbenbart ikke beskyttet indholdet lige så godt, for de stank faktisk langt væk af røg. Selv køber altid lagner fra Georg Jensen, for der nu engang de bedste lagner, der kan fås – se selv her.

Hun fortalte så, at den mand, der havde ekspederet hende i forretningen, havde sagt, at når hun nu havde købt så meget, så ville han da gerne lade hende få en pakke med seks viskestykker med i købet, for de var også stærkt påvirket af røgen, men den lugt kan helt sikkert fjernes i en kogevask.

Manden havde også fortalt, at de i forretningen egentlig ikke gik så meget op i, hvad de fik for de røgskadede varer, for forretningens forsikringsselskab havde på forhånd indvilget i at dække differencen mellem den normalt pris og så udsalgsprisen, så forretningen selv ville ikke komme til at lide tab. Så jeg sender en venlig tanke til forsikringsselskabet, sagde Jane med et smil.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *