Barcelona eller Rom

By | 15. maj 2015

Det er altid meget underholdende, når min fætter Peter fortæller om sine oplevelser fra de mange rejser rundt om i verden, han har været på. Mange af hans rejser til de mere eksotiske rejsemål foregik, mens han var yngre og var en af de højt rangerede badmintonspillere i verden. Dengang deltog han i mange store turneringer – de fleste af dem i Fjernøsten, hvor han havde mange gode oplevelser også udenfor badmintonhallerne.

Da Peter nåede den alder, da han måtte stoppe sin aktive sportskarriere på højt plan, valgte han et job i rejsebranchen. Selv om han ikke har en egentlig uddannelse i den branche, faldt han hurtigt godt til, og i dag er han leder af et rejsebureau, og i den position hænder det også ret tit, at han er ude at rejse – dog oftest til tættere beliggende rejsemål forskellige steder i Europa.

Han fortæller ofte om, at det er nødvendigt for et rejsebureau at have gode kontakter rundt omkring, for kunderne i dag er i langt de fleste tilfælde mennesker, der ønsker en færdigpakket rejse med fly og hotel, og så er det nødvendigt at have gode kontakter på de mest populære rejsemål.

Forretningsrejser har vi ikke så mange af, for hvis folk skal bruge for eksempel flybilletter til Berlin, fordi de skal til et eller andet møde i den tyske hovedstad, så går de jo bare på nettet og finder nogle billetter, der passer dem. I sådan nogle tilfælde kan vi slet ikke konkurrere, for hvis vi skal gøre arbejdet, skal kunderne naturligvis betale noget for det, fortæller Peter.

Men i mange andre situationer ønsker en privat kunde at få en hjælpende hånd med at arrangere rejsen. Det er i mange tilfælde ægtepar i den modne alder, der har nogle helt sikre forestillinger om, hvad de vil med en ferie eller en forlænget weekend.

Blandt de populære rejsemål er typisk storbyer, der byder på et rigt kulturliv, fortæller Peter. Hvis for eksempel et ægtepar har besluttet sig for, at de vil en tur til Rom, så nøjes de ikke bare med at købe nogle flybilletter til Rom, nej så vil de også have booket hotel i god tid hjemmefra, for det giver dem en bedre tryghed på rejsen. Netop billetter til Rom er nemme at find eonline som for eksempel her: http://www.rejsepriser.dk/flybilletter/italien/rom/

Og det kan være noget af en opgave for mig, for rigtig mange af kunderne stiller meget håndfaste krav om for eksempel hotellets beliggenhed. Moderne storbyturister vil ikke bo på et hotel i udkanten af byen, hvor de er afhængige af offentlige transportmidler. De vil bo lige i centrum, så de kan spadsere rundt til de seværdigheder, de på forhånd har planlagt at besøge, fortalte Peter for nylig.

Og han kom med et eksempel på et par, der ville holde en uges ferie i Barcelona. De havde læst om byen og ønskede, at jeg skulle finde et hotel på eller meget tæt på Ramblaen. Det kunne jeg heldigvis også godt tilbyde dem, for jeg har de senere år solgt mange flybilletter til Barcelona, så jeg har gode kontakter med hoteller i byen, fortalte Peter.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *