Pulespil udvikler både hjernen og finmotorikken

By | 18. marts 2018

Har man fået børn vil man vide hvor vigtigt det er for en, at de har det godt og udvikler sig som de skal. Man lægger mærke til alle deres handlinger og man sørger for, at deres udvikling passer med den udvikling, som står beskrevet i samtlige bøger om børns udvikling. Der er mange måder, hvorpå man selv som forælder kan sørge for, at ens barn udvikler sig endnu mere end han eller hun normalt ville. Blandt andet kan man vælge at give dem nogle puslespil. Vælger man det kan de blive bedre til at samle ting, og det er en rigtig god ting af mange årsager.

Hjernen udvikles bedre med puslespil

Selvom det kan være svært at tro, når man kigger på et puslespil med cirka fem brikker, så er det dog rigtig nok. Når du giver dit barn sådan et puslespil at lege med så vil dit barn udvikle sig på bedste vis. Det skyldes især, at der sættes nogle krav og udfordringer til hvordan barnet bevæger sig. At gå fra en tanke til en motorisk handling er noget, som er svært for små børn. Det bliver dog nemmere, hvis man øver sig meget. Og med puslespil kan man netop øve sig mere og du vil ende med at se, at dit barn hurtigt bliver bedre.

Snart kan det endda være, at dit barn kan få endnu sværere puslespil. De fleste børn starter ud med et puslespil, som ikke er så udfordrende. Det kan være, at der er omkring fire brikker. Puslespil til de helt små børn er for det meste med træbrikker eller et andet meget holdbart materiale. Ofte er der et meget lille håndtag på så det er nemmere for barnet at tage brikkerne. Efterhånden som barnet bliver bedre og bedre vil brikkerne blive færre, mindre og tyndere. For de helt små børn kan det være svært at håndtere puslespilsbrikker lavet af pap da de hurtigt bliver ødelagt.

Lav puslespil med dit barn og udvikl finmotorik

Det er sjældent, at børn selv går i gang med at gøre noget, hvis ikke deres forældre har opfordret dem til det. Og har et barn slet ikke et puslespil vil man sjældent se barnet gå i gang med at lave puslespil. Derfor er det vigtigt, at man som forælder spiller en stor rolle i forbindelse med at give barnet forskellige ting. Ønsker man, at barnet skal udvikle sin finmotorik bør man altså selv tage ansvaret for at få barnet til at bruge nogle ting, som udvikler dette.

At give dit barn et puslespil vil for eksempel været et godt skridt på vejen. Og her skal man sørge for at lægge mærke til hvornår barnet er blevet for god til puslespillet. For meget ofte vil barnet hurtigt få brug for et sværere puslespil. Her er det vigtigt, at man med det samme køber et nyt puslespil således, at finmotorikken kan blive ved med at blive udviklet, hvilket er en vigtig ting.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *