Psykologhjælp

By | 1. marts 2017

I gamle dage åd man det i sig – det var et svaghedstegn at have behov for hjælp fra en psykolog. Sådan er det heldigvis ikke mere. I dag er det anerkendt, at en lang række begivenheder og forhold kan have en stærkt og nogle gange ødelæggende indflydelse på et menneske. Der er – basalt set – ingen forskel på at blive behandlet for et brækket ben og behandlet for et knæk på sindet. Begge dele SKAL behandles, hvis man vil undgå livsvarige mén.

Krisepsykologer på 24 timers tilkald

Nu er det så almindeligt og anerkendt, at voldsomme oplevelser af den ene eller anden art skal håndteres professionelt og lynhurtigt, hvis langvarige eller i værste fald permanente skader skal undgås. Det er netop den slags service, som virksomheden Nordisk Krisekorps tilbyder: Psykologhjælp døgnet rundt.

Hvordan hjælper psykologhjælp?

Især akut krisehjælp er psykologhjælp, der gives umiddelbart efter en voldsom begivenhed. Det kunne være for eksempel voldsomme arbejdsulykker, overfald, røveri og andet, der påvirker en eller flere medarbejdere voldsomt. Her er det afgørende vigtigt, at der sættes ind omgående med en saglig, empatisk og professionel hjælp – der reelt kun kan ydes af en psykolog.

Arbejdsulykker og andre slemme ting har det med at ske “uden for åbningstid”, og derfor er det vigtigt at have et beredskab stående parat, når og hvis uheldet er ude. Det er den slags beredskaber, der tilbydes af Nordisk Kriskorps. Her er det også værd at bemærke, at psykologerne tilknyttet alle har årelang erfaring med netop krisehjælp, da der jo ikke er tale om en konventionel psykologpraksis.

Hvornår er akut psykologhjælp en god ide?

Det kan for eksempel være i disse situationer:

  • Arbejdsulykker hvor medarbejdere er kommet fysisk til skade.
  • Voldsomme hændelser som påvirker psykisk, såsom vold, overfald, røveri.
  • Pårørende til arbejdsulykker som medfører dødsfald.
  • Kollegaer til tilskadekomne, debriefing individuelt og i grupper
  • Akut stressbehandling for medarbejdere som er brudt sammen pga stress.
  • Fyringsrunder og afskedigelser.

Nordisk Krisekorps råder over specialister over hele landet – se mere her: http://nordiskkrisekorps.dk/c/ydelser/akut-krisehjaelp – og da deres call center er bemandet 24 timer i døgnet, er der som hovedregel adgang til den fornødne og professionelle hjælp inden for få timer fra første kontakt (nogle gange endnu hurtigere hvis geografien tillader det).

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *