Løbet tør for fyringsolie – hjælp

By | 13. november 2013

Det var noget af en udflugt, vi var på sidste weekend, da vi skulle besøge min kones barndomsveninde og hendes mand i en lille by lidt udenfor Esbjerg. Det var bidende koldt med temperaturer til ned omkring de 15 frostgrader om natten, så på forhånd var vi indstillet på, at det nok ikke blev til de lange spadsereture i den ellers nydelige natur på den egn.

Så det blev til en hyggelig lørdag eftermiddag med indendørs sysler som lidt kortspil og en smule fjernsynskiggeri, fordi der blev vist en håndboldkamp, som Poul – vores vært – var meget interesseret i.

Imens var min kones veninde, Inger, i fuld gang med at forberede aftensmaden og fik lidt hjælp til det af min kone. Vi hyggede os alle fire med et glas rødvin til henholdsvis madlavningen og håndboldkampen.

Lige inden vi satte os til bords, kastede Poul et blik på det udendørs termometer og fortalte, at nu var temperaturen allerede ned på minus 12 grader, så det lignede en rigtig kold nat forude.

Mens vi spiste begyndte vi alle fire at føle det, som om det trak i huset. Men der var ingen åbne vinduer, og hurtigt fandt Poul ud af, at der ikke var varme på radiatorerne. Så han gik ned i kælderen for at kontrollere, om oliefyret kørte, som det skulle.

Det gjorde det bestemt ikke, for der var slet ikke gang i det. Poul bandede stygt, da det gik op for ham, at han var løbet tør for fyringsolie, og det var derfor, at fyret var gået i stå. Med de meget lave temperaturer udendørs blev der hurtigt temmelig koldt i huset, og selv om Poul hurtigt fik tændt op i deres brændeovn, kunne den slet ikke give en ordentlig temperatur.

Poul fandt på råd, for han ringede til sin nabo for at høre, om han kunne låne en dunk olie af ham. Han vidste nemlig af erfaring, at det var ret nemt at tappe noget olie af naboens tank, der var nem at komme til.

Og det kunne han heldigvis. Jeg gik med over til naboen for at hjælpe til, og naboen fortalte, at vi kunne nåle al den olie, vi ville, for han havde for nylig fået fyldt sin tank helt op, fordi han var faldet over et godt tilbud på billig fyringsolie på fyringsolie.dk

Mens der blev tappet olie ned i den 25 liters dunk, Poul havde medbragt, kom naboen og jeg til snakke om de evigt stigende oliepriser, som hvert år gør boligopvarmningen dyrere. Jeg kunne jo kun give ham ret i, at disse prisstigninger udgør en økonomisk belastning, for selv om vi hjemme hos os varme op med fjernvarme, betyder oliepriserne selvfølgelig også noget for vores omkostninger.

Da vi havde hældt den første dunk på Poul og Ingers olietank, tappede vi endnu en dunk og hældte også den på, så vi var sikre på, at der var olie nok til at klare natten. Oliefyret kom i gang igen, og der gik ikke ret lang tid, før huset igen var behageligt varmt.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *