Hestepiger

By | 21. februar 2019

Det er da helt nostalgisk at være inde i sådan en forretning, bemærkede min kone, da vi sammen var kørt ud til en specialforretning for ride udstyr, der for ikke så længe siden åbnede i udkanten af byen.

Jeg var udmærket klar over, hvad hun mente, for da vi som unge begyndte at komme sammen, dyrkede hun flittigt ridning i sin fritid, og selv om jeg ikke selv har dyrket den sport, blev jeg helt naturligt involveret og havde min gang i den rideklub, hvor Merete dyrkede sin sport. Gennem de første år af vores forhold fik vi også mange fælles venner blandt medlemmerne af rideklubben.

Min kone holdt op med at gå til ridning, da hun ventede vores første barn, og hun har aldrig senere genoptaget sin sport, men det har til gengæld vores ældste barnebarn, Maria, som i næste uge fylder 13 år. Og det var præcis i den anledning, at vi var kørt ud til den pågældende specialforretning, for Maria ønsker sig forskellige slags rideudstyr i fødselsdagsgave.

Øverst på hendes ønskeseddel står et par ridebukser, men det ved vi, at hun får af sine forældre, så det skal hun jo så ikke have af os. Vi havde ikke på forhånd besluttet os for, hvilken fødselsdagsgave hun skulle have fra os, for der var rigeligt at vælge mellem på hendes ønskeseddel.

Og der var tilsvarende rigeligt at se på i den ganske store specialforretning. Min kone kiggede interesseret på en bestemt type ridehjelm, som hun mente ville klæde Maria godt. Der var bare lige det problem, at lige netop en ridehjelm var en af de få ting, pigen ikke havde skrevet på sin ønskeseddel, og jeg kunne da også godt huske, at det ikke er så længe siden, at hun stolt fremviste en ny ridehjelm end dag, da vi var på besøg hos hende og forældrene.

Øv, sagde min kone, jeg ville ellers gerne have givet hende sådan en, men det er selvfølgelig ikke nogen god ide, når hun har en næsten ny hjelm, som vi så nok også kan regne med giver hendes hoved en god beskyttelse.

Jeg kiggede nærmere på Marias ønskeseddel, som vi havde medbragt på indkøbsturen, og jeg faldt over, at hun også ønskede sig et sæt sporer af et bestemt mærke, som kan findes i denne oversigt over sporer til heste. Jeg undrede mig over, at sådan nogle skulle være af et bestemt mærke, for sporer er vel sporer, men sådan nogle helt unge piger vil jo gerne have, at deres ting er så trendy som muligt.

Vi valgte at købe sådan et sæt sporer til Maria, men de kostede ikke så meget, som vi havde tænkt os at spendere på hendes fødselsdagsgave, så vi fandt også et flot hestedækken, der sammen med sporerne matchede det beløb, vi havde haft i tankerne.

Nu glæder vi os til at fejre Marias fødselsdag næste søndag. Hun har ganske vist fødselsdag om lørdagen, men da skal hun deltage i et ridestævne på Fyn, så hun må vente til om søndagen med at blive behørigt fejret hjemme hos familien. Heldigvis får vi en god hjælp med det økonomiske her: https://hvemskalbetale.dk/

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *