Heste kræver pleje

By | 4. oktober 2014

Da vi sidste år besluttede, at vores meget hestetossede datter, Emilie, godt måtte få sin egen hest, som vi på det nedlagte landbrug, som vi købte for et par år siden, har gode muligheder for at have gående. Den gang understregede jeg kraftigt overfor Emilie, at det var hende selv, der skulle stå for at passe hesten, for det syntes jeg ikke rigtigt, at jeg havde hverken tid eller lyst til at deltage i.

Og det har Emilie faktisk også levet op til. Hun har helt tabt sit hjerte til Timmy, som hendes hest hedder, og hun bruger mange timer hver dag sammen med hesten, som har vist sig at være en fredelig og rar fyr, som både min kone og jeg faktisk også er kommet til at holde af.

Så helt blander vi os jo ikke udenom, men vi må erkende, at vi ikke har meget forstand på heste, så vi læser en del om, hvordan man for eksempel giver hesten en ordentlig hovpleje, men det er nu Emilie selv, der med jævne mellemrum filer Timmys hove til, så de ikke vokser ud over hesteskoene.

Vi er så heldige, at ejeren af vores naboejendom tidligere selv havde et par heste. Nu er han over 60 år og bor alene, så han har opgivet selv at have hest, men han giver gerne gode råd til Emilie og os andre, og det er bestemt godt, for han kan meget hurtigt konstatere det, hvis der er et eller andet, hesten ikke trives med.

For eksempel kunne vi for en god måneds tid siden tydeligt se, at Timmy var begyndt at spise mindre, og han så faktisk heller ikke rigtigt rask ud. Jeg var på nippet til at ringe efter en dyrlæge, men så kom vores nabo tilfældigt over til os, og vi bad ham kigge lidt på Timmy.

Han får for lidt af et eller andet mineral eller vitamin, var naboen sikker på, så I bør give ham et godt fodertilskud til hest med forskellige vitaminer og mineraler i, sagde han. Det er faktisk ikke anderledes end med mennesker, for hvis man mangler et eller andet vitamin, så bliver man jo træt og trives ikke ordentligt.

Han anbefalede os at køre ind til den grovvareforretning, hvor han i sin tid købte forskelligt fodertilskud til sine heste, for de har i hvert fald et godt udvalg af tilskud til heste. Det gjorde vi selvfølgelig, og i grovvareforretningen fik vi i øvrigt også udmærket rådgivning, og i løbet af ganske få dage var Timmy helt på toppen igen.

Det var også naboen, der gav os et godt råd med hensyn til den dressursadel, som Emilie bruger, når hun rider på Timmy. Sadlen blev købt sammen med hesten, men den er temmelig gammel, så vi har hele tiden været klar over, at vi snart skal have købt en ny. Og her anbefalede vores nabo, at vi skulle købe en bomløs sadel som de ses her: http://www.contact-saddle.com/shop/contactsadler-15c1.html , for den generer hesten mindre. Så det blev selvfølgelig også sådan en, vi købte.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *