Gymnastiksalen

By | 2. november 2014

Det var en lidt vanskelig opgave, jeg som maler har været på gennem de seneste knap to uger. Jeg havde fået arbejdet med at male gymnastiksalen på vores lokale skole, og den slags er det selvfølgelig mest praktisk at gøre i skolernes sommerferie, hvor gymnastiksalen ikke bliver brugt i dagtimerne. Men det gør den til gengæld om aftenen, hvor vores gymnastikforening bruger salen de fleste aftener til træning.

Derfor måtte jeg blandt andet mærke grundigt af med plastikbånd, hvor jeg havde malet, så gymnasterne ikke kom til at røre ved maling, der endnu ikke var helt tør. En anden besværlighed var, at jeg var gået med til at male også den lange væg, hvor hallens ribber fra Gymnashop er monteret uden at afmontere ribberne, som gymnasterne også bruger under deres træning. Det var et temmelig tidrøvende arbejde at male ind mellem ribberne, men resultatet blev nu alligevel ganske godt.

Med til entreprisen hørte også, at gymnastiksalens gulv skulle males i en lys, grå nuance, og så skulle kanterne langs de to springgrave i salen have en sort kontrastmaling, så der nu er en meget tydelig afgrænsning af springgravene.

Og netop malingen af gulvet var på forhånd aftalt til at skulle foregå en fredag og lørdag, fordi gymnastikforeningen ikke bruger gymnastiksalen de to aftener, og så kunne gulvet få de to omgange maling og tørre ordentligt op til om mandagen, når gymnasterne igen går til træning.

På den ene endevæg i gymnastiksalen er der opsat nogle spejlvægge, som der ofte er i haller, der bruges til gymnastik. Her fandt jeg nu hurtigt ud af, at det ikke kunne betale sig at pille dem ned, for det var faktisk nemmere at male udenom dem, mens de stadig var klæbet fast på væggen.

Jeg skulle også male i det redskabsrum, der hører til gymnastiksalen, og jeg var på forhånd blevet advaret om, at skolens pedel havde ferie, så det var min egen opgave at flytte rundt på de forskellige redskaber, så jeg kunne komme til at male væggene og i øvrigt også gulvet i redskabsrummet.

Det meste af det gik nu meget nemt, ikke mindst de flotte skumredskaber, som vist mest bruges af de yngste elever, når de har gymnastik, men der var faktisk også nogle redskaber, som man nok burde være to mand om at flytte. Men jeg fandt ud af, at der i rummet også stod en kraftig sækkevogn, og så lod det sig gøre for mig alene.

Gymnastiksalen råder også over en meget lang og bred airtrack, som gymnasterne bruger til forskellige spring, men den har heldigvis sin helt egen vogn, hvor den ligger sammenrullet og tømt for luft, så den var nem nok at rulle rundt med, når der var behov for at flytte den.

Det lykkedes mig at blive færdig til den aftalte tid, og om aftenen på min sidste dag i gymnastiksalen valgte jeg at kigge forbi til gymnasternes træningsaften. Det var en god oplevelse, for de var alle meget begejstrede for det nye og lysere look, som mit arbejde havde medført.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *