Bagagevægt til Bali?

By | 27. december 2013
Bali nu kommer vi

Hvor mange kilo er det, vi må have i kufferten, kaldte min kæreste inde fra soveværelset, og jeg kunne fortælle hende, at grænsen er 23 kilo. Hvis man har mere, koster det bare kassen for overvægt, så vi var nødt til at veje vores kufferter grundigt, da vi var færdige med at pakke dem.

Humøret er højt her i aften, for i morgen tidlig skal vi af sted på vores drømmeferie – forventer vi da i hvert fald. Vi har endnu en gang købt rejser til Bali, for vi har en tilbøjelighed til at vende tilbage til den frodige og dejlige ø, hvor vi mødte hinanden for godt og vel tre år siden.

Vi har tit talt om, hvor heldigt det var, at vi mødte hinanden, for den gang var vi hver især taget af sted på to vidt forskellige former for ferie. Min kæreste havde købt en ganske almindelig charterrejse, fordi hun ønskede at opleve Bali, mens jeg selv havde købt en helt anden form for ferie, nemlig en form for pakkerejse, hvori der indgik flere forskellige former for aktiv ferie.

Jeg har egentlig aldrig været typen, der gider at ligge og slikke solskin på en badestrand og så drikke mig mere eller mindre stangberuset om aftenen på ligegyldige barer, som det jo vrimler med på alle populære feriemål. Jeg har det bedst med at bruge min fysik, når jeg er på ferie, og jeg har for eksempel et par gange været på dykkerferie med Bering Rejser henholdsvis ved Det røde Hav og i Thailand.

Men den ferie, hvor min kæreste og jeg mødte hinanden, var for mit vedkommende helt speciel, fordi jeg som sagt havde købt en pakkerejse med en varighed på seks uger, der blandt andet omfattede et par rundrejser på henholdsvis Sumatra og Borneo, hvorefter ferien blev afsluttet med et 12 dages ophold på Bali.

Dagene på Bali var tilrettelagt sådan, at der var afsat tre hele dage til at tage på trekking i den uvejsomme del af Balis natur, hvor der i øvrigt sjældent kommer turister. Vi havde på de traveture en lokal guide med, som var meget kyndig og kendte landskabet ud og ind. Det var også nødvendigt, for i de områder, vi gik igennem, var der masser af farlige kløfter og andre forhindringer, som kunne have været livsfarlige for os almindelige turister, der ikke kendte terrænet i forvejen.

Resten af min ferie på Bali var afsat til almindelig daseferie med rige muligheder for at slappe af efter de foregående ugers fysiske anstrengelser. Og det var i forbindelse med en kølende drink i en bar på stranden, at jeg den gang mødte min kæreste. Jeg fortalte hende om de forskellige strabadser, min ferie havde budt på, og hun syntes allerede den gang, at det lød meget udfordrende, og den type ferie ville hun gerne selv prøve.

Nu har vi været kærester i tre år, og det er netop en ferie med udfordringer, vi starter på i morgen tidlig. Vi skal flyve fra København til Jakarta og derfra videre med et indenrigsfly til det østlige Bali.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *