De vigtige redirects

By | 1. oktober 2014

Hvis du ikke driver en hjemmeside og har lidt kendskab til programmering og den slags, er denne artikel nok ikke for dig. Men er du en af dem, der helt eller delvist lever af din hjemmeside eller webshop, er det lige nogle punkter, du skal kende for din egen skyld. Og det kan altså god være en smule nørdet. Men med lidt opmærksomhed kan du sikkert alligevel få et par gode råd med på vejen – og et par nyttige links!

Kim Tetzlaff har den ultimative guide

Der er adskillige guider til at lave redirects på hjemmesider, men ingen af dem når den her omtalte til sokkeholderne. Det skyldes, at den omtalte redirect guide er både omfattende og ganske nem at navigere og forstå. Faktisk kan den bruges som et opslagsværk. Og det skinner ganske tydeligt igennem, at det er en af de mest kompetente, når det gælder hastighedsoptimering, der har skrevet guiden: Kim Tetzlaff

Redirects er vigtige i flere sammenhænge – de væsentligste er:

  • Når der skiftes adresser internt på et domæne grundet flytning af sider etc.
  • Når der skiftes domæne grundet nyt firmanavn etc.
  • Når et CMS genererer duplicate content – og det gør de fleste

Det fremgår ret tydeligt af guiden, at Kim er en overmåde kompetent programmør, og han underbygger sine påstande om at foretrække PHP eller Vhost frem for htaccess ganske fint. For mange knapt så vidende vil htaccess dog nok være den nemmeste og mest tilgængelige metode at redirecte med. Dette gælder selvfølgelig kun for hjemmesider, der kører på en Linux server.

Hastighed er jo afgørende nu om dage i kampen om de god epladser i Google, og derfor er det vigtigt, ikke at belaste sin server med mere redirectarbejde end nødvendigt. Også det emne behandles i guiden fra Tetzlaff.

Husk, at hvis du ikke redirecter korrekt, når du skifter adresser eller domæner, mister du ikke blot dine placeringer i Google. Du mister også al den opsparede værdi fra indgående links, som du måske og sandsynligvis har brugt år og masser af arbejde på at opnå!

Tag redirects alvorligt – og lær grundprincipperne. Det skylder du dig selv og din hjemmesides succes!

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *