Ny bil og ferie

By | 4. februar 2014
Lækkert med ny bil

Det var på alle måder en vellykket ferie, vi kom hjem fra for et par dage siden. Som altid valgte vi at køre selv på vores ferie, for med tre børn er det en noget bekostelig affære, hvis man for eksempel vælger en charterferie med fly.

Det lykkede ved denne ferie, som gik til Sydfrankrig, hvor vi på forhånd havde lejet en ferielejlighed, startede allerede i forbindelse med de sidste forberedelser. Det hænger sammen med, at vi for nogle måneder siden fik ny bil, og denne gang havde vi valgt en MPV-type med masser af plads.

Så da jeg skulle i gang med at pakke bilen til ferien, gik det op for mig, at de store beregninger og påpasselighed med, hvor meget bagage vi skulle medbringe på ferien, ikke længere var nødvendigt. Tidligere år har jeg været nødt til at montere en boks på taget af bilen for at få tilstrækkeligt med bagageplads, men i vores nye bil er der næsten en balsal til rådighed som bagagerum, når vi ikke skal være flere end fem personer i bilen. Den har ret beset plads til syv, men når de to bageste stole foldes ned i gulvet, bliver bagagerummet helt naturligt langt større.

Som sagt har vi gennem en årrække foretrukket at tage på ferie i egen bil, men indtil i år har vi altid haft biler med langt mere begrænset plads, så det har været noget af en kamp at få plads til al bagagen.

Jeg kunne i år også konstatere, at det tog langt mindre tid at få stuvet det hele ind i bilen, og min kone udtrykte stor tilfredshed med, at jeg ikke som tidligere kom med mere eller mindre bidske bemærkninger om, hvorvidt hun havde taget hele familiens samlede garderobe med på ferien.

Men også selve den lange køretur ned til det sydfranske var en fornøjelse, for også i kabinen er der mærkbart bedre plads til os alle fem end i vores tidligere bil. Dertil havde jeg valgt at tilkøbe et system med dvd-afspiller med skærme i nakkestøtterne på de to stole foran. Det betød, at børnene kunne sidde og underholde sig med forskellige film, så de ikke blev alt for utålmodige under køreturen.

Der var dog lige ved at opstå et mindre skænderi mellem ungerne, for de kunne ikke blive helt enige om, hvilke film der skulle afspilles. Men min kone fik gemytterne dæmpet, da hun gjorde dem opmærksom på, at de da skulle være glade for muligheden for at se film under køreturen. Den mulighed havde de jo ikke haft på de foregående ferier, så de skulle huske på, at det var af hensyn til dem, at vi havde købt dvd-afspilleren, og så kunne det ikke være rimeligt, at vi voksne skulle sidde og høre på deres skænderi.

Det forstod ungerne vist godt, for de blev i hvert fald hurtigt enige om at trække lod om, hvem der skulle vælge den første film, og hvem der efterfølgende kunne bestemme den næste. Så det endte med en rolig og fordragelig tur.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *