Hvad er discgolf?

By | 12. september 2019

Discgolf er en sport, som er en alternativ form for gold. Man spiller ikke længere med golfbolde eller bolde generelt, men man bruger i stedet discs, som minder meget om en frisbee. Det velkendte hul til golfbolden er også skiftet ud, nu er det så en metalkurv, som fungerer som hullet. Der er dog taget flere elementer fra golfen ind i discgolf. Man starter nemlig sit discgolf-spil med et drive fra et tee-spot, hvor man så senere laver indspil, og til sidst putter man i metalkurven. Målet i discgolf er ligesom i normal golf, at du skal få discen i metalkurven på færrest mulig antal kast. De fleste, som spiller discgolf på et mere seriøst niveau, har flere discs, som han eller hun kan bruge i forskellige situationer. Det minder meget om i golf, hvor golfspilleren skifter mellem sine køler for, at spilleren er sikker på, at det bedste resultat opnås. Discgolf er en sportsgren som startede i 1960’erne, men det er først i løbet af de seneste år, at det er kommet frem som en sportsgren, som man dyrker her i Danmark.

De forskellige discs

Der findes tre typer discs. Til de korte kast bruges den disc, som kaldes putt & indspil, så er der midrange-discen til de mellem distancer og drivers til lange distancer. Det kan være svært at vælge den rigtige disc. Når du skal finde din disc til driver-rollen, bør du søge efter en disc, som er let at kaste med. Som nybegynder bør man gå efter de lette og stabile discs, så du er sikker på, at den er så brugervenlig som muligt. Derfor skal du være helt ærlig i forhold til, hvor dit niveau ligger. Når du har afgjort, hvilket niveau du befinder dig på, så bliver det nemmere at købe discs, som passer til dig og dine evner i sporten. Da det nemlig er vigtigt, at du får fat i det rigtige grej, når du skal spille discgolf.

Discens egenskaber

De forskellige discs på markedet har forskellige egenskaber. Nogle discs egner sig bedst til at flyve langt, imens andre er bedre til korte distancer, hvor der er mere kontrol over den. Discens plastiktype har også en indflydelse, hvilket også er grunden til, at discens egenskaber varierer en smule fra disc til disc. Det er sjældent noget, som producenten og forretningen oplyser, men det er noget spilleren selv kan mærke, hvis man er erfaren.

Hvad er en understabil og en overstabil disc?

Hvis discen er understabil, så vil den begynde sin flyvebane med at trække mod højre. Hvis det er blæsevejr, når du spiller, så vil det være lettest med en overstabil disc, da den har bedste flyveegenskaber i vinden. Hvis der ikke er vind, så er en understabil disc lettest at kaste med.

De forskellige typer af baner i Danmark

Der findes de offentlige baner, hvor du kan spille fuldkommen gratis, lige når du vil. Der findes også pay to play baner, som giver dig en mulighed for at spille på banen, hvis det er den, er åben. Dog kræver det et gebyr, så du skal betale for at spille på banen. Det tredje er en privat bane, hvor du ikke lige kan komme og spille på den. Den er nemlig ejet af en privatperson, så du skal have tilladelse af ejeren, hvis det er du skal spille på banen. Det er derfor klogt og relevant, hvis du undersøger, hvem der ejer banen, før det er, du har planer om at besøge den og spille på den.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *